•  

    Vi har levert kaker i bergen i over 100 år.

    At en bedrift oppnår den betydelige alder av 100 år er ingen tilfeldighet. Det kreves at man til en hver tid produserer hva markedet forlanger. ?

    Gjennom skiftende tider har Lie Nielsen gjort dette, fundamentert på håndverksmessig fagkunnskap og dyktige medarbeidere.

Om oss

Vår familiebedrift har i løpet av tre generasjoner opparbeidet seg en solid erfaring innen bakeri og konditorifaget.  Nils Lie-Nielsen etablerte firmaet i 1908. Olav Lie Nielsen overtok like før krigen.  I 1980 overtok Bernt Lie Nielsen driften. Siden 1986 har vi holdt til på Kronstad. I 2021 har vi fått nye produksjonslokaler på Kokstad hvor vi også skal åpne en café med åpent bakeri. 

Vi garanterer deg,- hos oss anvendes kun det beste av rene, naturlige råvarer og våre dyktige fagfolk innestår for vårt gamle slagord
«Du kjenner det på smaken»

Nils Lie-Nielsen var seilskuteskipper som kom fra Grimstad på Sørlandet. Han fant seg en jente fra Skudesnes som han giftet seg med, og sammen kjøpte de et konkurs bakeri i Nye Sandviksveien. Han var en dyktig selger og kjente de fleste på båtene ved den travle havnen i Bergen. På den tiden var tørket skipsbrød og kavring en livsnødvendighet for sjømenn som seilte på de store hav. Det var salg av dette, i tillegg til drift av bakeriet i Nye Sandviksvei som var deres levebrød helt til sønnen hans, Olav Lie Nielsen, overtok like før krigen.
Krigen kom og min far kom seg gjennom den selv om det var vanskelig. Etter krigen begynte han å spesialisere seg på kavring og kringler, og startet med leveranser av disse produktene til små og store kolonialforretninger, ikke bare i Bergen, men også rundt om i landet, samt tradisjonelt bakeri/ konditoriutsalg i butikken min bestefar hadde etablert.
Bernt Lie Nielsen bodde i sin barndom i samme hus som bakeriet, derfor ble det å jobbe og hjelpe til en naturlig del av hans oppvekst.
I ungdomsårene var Bernt usikker på om faget var det rette for han, men etter endt militærtjeneste begynte han litt tilfeldig å jobbe i bakeriet. Gleden og interessen for selve faget og driften kom etter hvert, derfor tilegnet han seg nødvendig økonomisk og praktisk utdannelse.

På 70-tallet utvidet vi med flere butikker, og Bernt sin faglige interesse for konditorfaget økte. Volumøkningen sørget for at lokalene i Nye Sandviksvei ble for små og lite egnet. Det var også Bernt som overtok familiebedriften på papiret i 1980, men hadde allerede stått for driften i 5-6 år før dette.
I 1986 kjøpte vi større og bedre lokaler  på Kronstad, hvor vi har holdt  hus siden . Etter hvert er også disse lokalitetene blitt for liten for oss og vi er derfor på utkikk etter større lokaler for å kunne møte  en stadig økende etterspørsel etter våre velrenommerte varer.
Vi har i dag 6 butikker/ serveringssteder. Vi er ca 40 årsverk.

Kontakt oss

N Lie Nielsen AS

Kokstaddalen 5

5257 Kokstad

Telefon: 55 20 65 00
E-post: shop@lienielsen.no